2022-05-11 16:15:01• hírek • Bede Emőke

Drog vagy alkohol miatt bódult sofőrökre vadászott a rendőrség

A május 4. és 10. közötti időszakban, a „Drugs and Alcohol” nevű országos akció keretében a közlekedési rendőrség Szatmár megye legforgalmasabb útszakaszain tartott ellenőrzést annak érdekében, hogy kiszűrjék az alkoholos befolyásoltság vagy más pszichoaktív szerek hatása alatt vezető autósokat.

Az akció nyomán a közlekedésiek 13 közlekedési bűncselekményt fedeztek fel. Példának okáért május 10-én, 15 óra 30 perckor Szatmárnémetiben a rendőrök félreállítottak egy személyautót, melyet egy 32 éves, helybeli férfi vezetett. A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye negatív lett, nem így azonban a drogteszt, mely egyértelműen kimutatta az elsősorban a kannabiszban előforduló THC jelenlétét a férfi szervezetében. A szóban forgó személytől a kórházban vérmintát is vettek, a rendőrség pedig eljárást kezdeményezett az ügyben.


A többi 12 esetben olyan autóvezetőkről volt szó, akiknek szervezetében olyan magas alkoholszintet mutattak ki, hogy az már bőven a bűncselekmény kategóriájába sorolható. A legalacsonyabb, szonda által kijelzett érték 0,65 mg/l, a legmagasabb pedig 0,88 mg/l volt ezen értéktartományban. A hatóság az ittas vezetésen ért autósokkal szemben is eljárást indított.



További 37 személy valamivel "szerencsésebb" volt: esetükben is pozitív eredményt hozott a szondás vizsgálat, viszont a 0,03 és 0,29 mg/l közötti értékekért még nem indítanak büntetőjogi eljárást, csupán pénzbírságot szabnak ki, illetve felfüggesztik az autóvezetői engedélyt. A közel negyven, 27 és 71 év közötti autósnak tehát értelemszerűen ugrott egy időre a jogosítványa, valamint a rájuk kiszabott pénzbírság összértéke meghaladta a 48.000 lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: